Početna :: VITAMINI I MINERALI :: OLIMP CHELA-MAG B6, 30 kapsula

OLIMP CHELA-MAG B6, 30 kapsula

+1
Šifra
SKU41
Težina
0.10 kg
Naša cena:
1350.00 din.
Količ.

Chela-Mag-B6 je prehrambeni dodatak sa magnezijumom u obliku aminokiselinskih kelata ALBION obogaćenih vitaminom B6

Zašto je magnezijum tako bitan za naše telo?

Magnezijum, često obeležen kao element života i energije, spada pod makrominerale, sastojke koji su u velikim količinama potrebni za svakodnevni život. Brojne naučne studije su potvrdile da je magnezijum jedan od 4 najbitnija katjona za pravilno delovanje naših tela. Magnezijum je osnovni mineral, koji je nužan za održavanje homeostaze, tj. biohemijske ravnoteže naših tela. Element učestvuje u preko 300 enzimskih reakcija, koje se svaki dan odvijaju u našim ćelijama. Jedna od njegovih najbitnijih funkcija je učešće u sintezi ćelijskog goriva. Bez prisustva adekvatne količine magnezijuma produkcija energije, koja je nužna za svakodnevni rad naših tela postaje, neefikasna. Stoga u slučaju nedostatka magnezijuma osećamo umor. Šta više, ovaj mineral učestvuje u aktivnom transportu različitih komponenta preko ćelijske membrane; reguliše i ravnotežu natrijuma i kalcijuma. Magnezijum je neophodan element za svakodnevni rad naših mišića i za efikasno delovanje nervnog sistema. Podstiče i pravilan rad srca i cirkulaciju.

U čemu se ogleda nedostatak magnezijuma?

Nedostatak tog elementa je čest problem, koji pogađa polovinu celokupne populacije. Sa razvojem civilizacije i zagađivanjem okoline kao i stresnim životnim stilom se postepeno manifestuje nedostatak magnezijuma i vremenom postaje sve gore. Još više, postoji mnogo faktora, koji mogu povećati gubljenje tog elementa u telu. Reč je o stresu, alkoholu, pušenju i kafi (prekomerno konzumiranje). Na žalost naša ishrana ima suviše mali sadržaj magnezijuma i stoga nam ne pruža odgovarajuće količine tog dragocenog minerala.

Zašto baš Chela-Mag B6?

Je visoko kvalitetan magnezijski dodatak, kojem su bile podeljene nagrade kao što su Golden Medal ALBION, Avard of Pharmacy Professors godine 2009. i Golden Quality International Emblem 2009 godine. Taj izuzetan i inovativan proizvod sa visokom biološkom dostupnošću i efikasnošću potvrđeno u kliničkim istraživanjima, sadrži magnezijum u obliku aminokiselinskih kelata ALBION. Ne-organski oblici magnezijuma teže se apsorbuju i povrh toga se vežu sa vodom u metabolizmu, što može dovesti do dijareje. Kad ih uzmemo, magnezijska se so deli u naelektrisane jone, kojima je cilj najbrža neutralizacija; samo mali deo jona nastavlja put prirodne kelatske terapije i apsorbovan je varenjem. A aminokiselinski kelati magnezijuma ALBION ne rastavljaju se u jone i apsorbovani su tek, kada stignu u zadnji deo creva. Tako su aminokiselinski kelati magnezijuma preneseni do ćelija kojima je potreban magnezijum, a vremenom je bez štete po organizam odstranjen i njegov višak.

Uputstvo za upotrebu

Preporučena upotreba: uzimajte 1 kapsulu na dan nakon obroka. Ne premašujte preporučenu dnevnu dozu. Prehrambeni dodaci nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvajte izvan domašaja dece.

Kome je proizvod Chela-Mag B6 ® namenjen?

Proizvod je namenjen svim osobama, kojima nedostaje magnezijum, ljudima, koji:

  • imaju težak životni stil
  • su izloženi prekomernom stresu
  • su fizičko aktivni
  • piju kafu i umerenu do veliku količinu alkohola
  • puše

Hranljiva vrednost proizvoda OLIMP Chela-MAG B6

Sastojci

1 kapsula

magnezijum, kelat aminokiselina Albion® od toga: magnezijum

555 mg (27%*) 100 mg

Vit. B6

: *
: *
: *
 
NUTREX LIPO-6X, 120 kapsula
NUTREX LIPO-6X, 120 kapsula
5000.00 din.
Twinlab Daily One bez gvožđa, 90 kapsula
Twinlab Daily One bez gvožđa, 90 kapsula
2600.00 din.
BSN CELLMASS 2.0, 485g
BSN CELLMASS 2.0, 485g
5500.00 din.
TWINLAB WHEY PROTEIN FUEL 100% 908g
TWINLAB WHEY PROTEIN FUEL 100% 908g
3500.00 din.
BODY WORLD GROUP ULTRA CREATIN MONOHYDRAT, 500g
BODY WORLD GROUP ULTRA CREATIN MONOHYDRAT, 500g
1550.00 din.
VITA-MIN MULTIPLE SPORT, 60 kapsula
VITA-MIN MULTIPLE SPORT, 60 kapsula
1650.00 din.
FULL FORCE KREA-FORCE, 500gr
FULL FORCE KREA-FORCE, 500gr
2600.00 din.
OLIMP CARBONOX, 4kg
OLIMP CARBONOX, 4kg
3400.00 din.
OLIMP BIO SILICA, 30 kapsula
OLIMP BIO SILICA, 30 kapsula
1000.00 din.

Ocena proizvoda

Recenzije kupaca

Još uvek nema recenzija za ovaj proizvod.

Dodajte vašu recenziju ovde

: *
: *
Otkucajte karaktere koje vidite na slici:


*