Početna :: VITAMINI I MINERALI :: OLIMP CHELA-FERR, 30 kapsula

OLIMP CHELA-FERR, 30 kapsula

+1
Šifra
SKU43
Težina
0.15 kg
Naša cena:
750.00 din.
Količ.

»Gvožđe nove generacije«

Chela-Ferr prehrambeni je dodatak sa folnom kiselinom, vitaminima B6, B12 i vitaminom C, koji sadrži najbolji i najsigurniji oblik gvožđa po jednoj dozi, tj. Kelat aminokiseline u naprednoj strukturi u kombinaciji sa folnom kiselinom i vitaminima B6, B12 i C. Dodatak nadomeštava nedostatak gvožđa u organizmu, a istovremeno se brine za negu tela sa svim potrebnim vitaminima koji učestvuju u proizvodnji krvi, kod rasta i kod razvoja ćelija.

Kakve su posledice nedostatka gvožđa u telu?

Gvožđe je jedno od najbitnijih i potrebnih supstanci za stvaranje eritrocita. Vide se posledice nedostatka tog elementa u organizmu. A brzi i karakteristični simptomi su: fizička slabost, smetnje pri spavanju, smanjenje intelektualnih i mentalnih sposobnosti, pogoršavanje otpornosti imunog sistema.
Još su posebno vidljivi problemu nedostatka gvožđa kod žena u periodu rađanja, trudnica, adolescenata i starijih osoba. Nedostatak gvožđa vrlo je česta pojava i jedan od čestih uzroka za malokrvnost, različitih oboljenja i poteškoća sa zdravljem.

Zašto je uobičajeno da se gvožđe konzumira zajedno s nekimim vitaminom?

Naročito je preporučljivo da se gvožđe konzumira zajedno sa vitaminima C, B6, B12 i folnom kiselinom, jer takva kombinacija gvožđa i vitamina ubrzava proces proizvodnje krvi i sprečava pojavu malokrvnosti.

Vitamin B6 učestvuje u procesu proizvodnje krvi, a osim toga je značajan i za pravilno kao i odgovarajuće delovanje nervnog i imunog sistema.
Vitamin B12 učestvuje kod stvaranja eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), štiti od malokrvnosti, a istovremeno zajedno sa folnom kiselinom igra bitnu vlogu u deobi ćelija.
Vitamin C ubrzava asimilaciju odnosno metabolizam tvrdog »non-hemous« gvožđa koje je prisutno u biljnim proizvodima i koje povećava celokupnu prisutnost, odnosno količinu tog elementa u sistemu i njegovu raspodelu u kostnu srž, gde se  odvija proizvodnja elemenata u krvi uz učestvovanje gvožđa.
Folna kiselina reguliše rast i delovanje ćelija, pomaže u pravilnom i odgovarajućem razvoju ploda odnosno zametka u materici kod trudnica i aktivira proizvodnju krvi.

Najefikasnija smeša gvožđa

Budući da se gvožđe uopšte loše asimilira, potrebno je za prehrambeni dodatak upotrebiti odgovarajući oblik gvožđa koji je sposoban za najbolje apsorbovanje. Najefikasnija vrsta gvožđa, kao prehrambeni dodatak, u obliku je kelata aminokiseline - Chela-Ferr bio-kompleks koji se mnogo bolje asimilira nego uobičajena smeša gvožđa. A osim efikasnosti ovog oblika, ovo je i najsigurniji oblik gvožđa koji je dostupan na tržištu.

Kome se konzumiranje prehrambenog dodatka najviše preporučuje?

Proizvod se posebno preporučuje trudnicama i ženama koje trudnoću unapred planiraju, osobama koje imaju probleme sa malokrvnošću, ljudima kojima nedostaje gvožđe i svim sportistima kojima je neprestano potrebna nova zaliha gvožđa i vitamina.

Upotreba

Preporučivo je uzeti 1 kapsulu 1 put dnevno nakon obroka.

Sastav

Dekstrin, mikrokristalna celuloza – sredstvo za punjenje, Ferrochel kelat aminokiseline sa gvožđem, L-askorbinska kiselina (vitamin C), magnezijum stearat – sredstvo protiv stvrdnjavanja, folna kiselina, piridoksin hlorid hidrat (vitamin B6), cianokobalamin (vitamin B12), želatin – omot kapsule.

: *
: *
: *
 
GASPARI SUPERPUMP MAX, 640 g
GASPARI SUPERPUMP MAX, 640 g
5000.00 din.
DYMATIZE ISO 100, 726g
DYMATIZE ISO 100, 726g
4150.00 din.
BSN SYNTHA 6, 2270g
BSN SYNTHA 6, 2270g
7000.00 din.
LABRADA CREALEAN MONOHIDRAT,500g
LABRADA CREALEAN MONOHIDRAT,500g
2700.00 din.
OLIMP REDWEILER, 210g
OLIMP REDWEILER, 210g
2500.00 din.
OLIMP CREATINE POWDER, 250g
OLIMP CREATINE POWDER, 250g
1250.00 din.
ALLNUTRITION BCAA MAX SUPPORT, 1kg
ALLNUTRITION BCAA MAX SUPPORT, 1kg
4500.00 din.
OLIMP CARBONOX, 1000g
OLIMP CARBONOX, 1000g
1300.00 din.
OLIMP HARDCORE RAPTOR RUKAVICE- crne sa steznikom
OLIMP HARDCORE RAPTOR RUKAVICE- crne sa steznikom
1500.00 din.

Ocena proizvoda

Recenzije kupaca

Još uvek nema recenzija za ovaj proizvod.

Dodajte vašu recenziju ovde

: *
: *
Otkucajte karaktere koje vidite na slici:


*